Vi använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Här kan du läsa mer om cookies.
Jag förstår!

”Nu har jag ett jobb jag verkligen trivs med”

- Anders gick ett outplacementprogram

BE OM EN OFFERT
 

Klientberättelse: Anders

När Anders hade gått ett av våra outplacementprogram passade vi på att lite snabbt höra oss för hur han hade upplevt det. Anders hade länge känt att det inte fungerade på jobbet och arbetsgivaren delade den uppfattningen. De tog gemensamt beslutet att det vore bäst om de gick skilda vägar. För att Anders skulle få en schysst chans att komma vidare i karriären investerade hans arbetsgivare i ett outplacementprogram.

 

– Att få stöd av en coach var nytt för mig. Jag hade aldrig hört talas om det så jag visste inte vad jag kunde för­vänta mig. På vårt första möte pratade vi mycket om min situation och mina för­vänt­ningar. Vi pratade också om vad som driver mig och vad som gör att jag trivs på en arbetsplats. Jag kände mig lättad och för­vänt­ans­full efter mötet. Nu fanns det ju en plan för mig i mitt arbets­sökande och för min framtida karriär.

 

Anders och hans rådgivare träffades sedan regelbundet under programmets gång. Coachen ställde ibland tuffa frågor, men det var också det som Anders kände var en stor del av utvecklingen och som hjälpte honom framåt.

 

– Coachen släppte inte fokus utan följde upp vad jag hade gjort. Efter varje möte kändes det som att jag kom en bra bit på väg. Jag upp­levde det tryggt och ut­vecklande med ett boll­plank som gav mig ärlig feed­back. Idag har jag en ny tjänst och trivs verk­lig­en med där jag är idag.

 
 

Läs också om

 
Exempel på när outplacement fungerar
Vår coach Linda berättar om coachning
 
 
Aventus AB © 2020