Vi använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Här kan du läsa mer om cookies.
Jag förstår!

”Jag fick verkligen det stödet just jag behövde”

 

Deltagarberättelse: Michelle

Efter att ha arbetat i butiken i fyra år var konkursen ett faktum. Något som innebar blandade känslor för Michelle. 

Företaget Michelle arbetade på hade Trygghetsfonden TSL:s omställningsförsäkring. Det här med omställningsstöd var okänt för henne, och hon var skeptisk till att få hjälp att söka nytt jobb när hon erbjöds en egen coach från Aventus.

– Jag brukar säga ”vill du ha någonting gjort får du göra det själv”, så jag förstod inte riktigt vad det här stödet skulle ge mig.

Michelle tackade ändå ja till att bli coachad men hennes förväntningar var noll och ingenting, som hon själv uttryckte sig. Men redan efter första mötet med coachen ändrade hon sin inställning och kände att hon verkligen fick hjälp.

– Jag blev otroligt nöjd med hjälpen med mina ansökningshandlingar. Coachen lyfte fram mina kompetenser och jag fick hjälp med att skriva en pitch för att kunna presentera mig själv. Och intervjuträningen var riktig bra, den stärkte mig som person.

Den första intervjun ledde Michelle till ett provjobb men sen var det stopp. Det kändes tungt för henne, men coachen peppade henne att fortsätta söka jobb.

– Coachen var så ärlig mot mig, och jag gillade att få ärlig och konkret feedback. Den hjälpte mig att fortsätta framåt, jag blev starkare.

Och så kom beskedet ”jobbet är ditt.” Det var på en träff med några vänner hon fick höra att ett företag behövde anställa. Ingen annons fanns men hon kontaktade företaget direkt. Strax därefter hörde de av sig och några dagar senare var Michelle kallad till intervju. Samma kväll fick hon ett glädjande besked från företaget. Hon fick jobbet! 

– Det bästa var att jag hade en egen coach som trodde på mig, och hjälpte mig med ansökningshandlingar och pitchen. Det är ju hur man presenterar sig som tilltalar arbetsgivarna. Stödet jag fick från min coach var så värdefullt. Jag kände mig sedd och unik, och är övertygad att det inte hade blivit detsamma utan min coach. 


 

Har du blivit uppsagd?

Omställningsstöd
Har du blivit uppsagd på grund av arbetsbrist>> 

Outplacementstöd
Är du uppsagd på grund av andra anledningar>>

Rådfråga en coach
Kontakta oss gärna om du vill rådfråga våra duktiga jobbcoacher – det kostar inget>> 

Varmt välkommen!

 
 

Läs andra deltagares berättelser

 
Carlos: Kompetensutbildningen tog mig hela vägen till nytt jobb
Patrik: Mitt självförtroende växte och jag lärde mig hantera situationen
 
 
Aventus AB © 2022