Vi använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Här kan du läsa mer om cookies.
Jag förstår!
Två kvinnor sitter i samtal

Avslut med nystart

Vi ger stöd och hjälp när det är dags att gå skilda vägar

OMSTÄLLNING – VID ARBETSBRIST
OUTPLACEMENT – ANDRA SKÄL
 
 
 

Hjälp vid uppsägningar

 

Vi har många års erfarenhet av att vara ett stöd för både arbetstagare och arbetsgivare i den processen. Särskilt för den som blir uppsagd kan det vara en traumatisk upplevelse med känslan av att mattan rycks undan och världen ställs på ända. Att i den situationen få hjälp med att komma vidare och hitta nästa jobb kan göra stor skillnad. 

Nio av tio anställda omfattas av ett kollektivavtal och i nästan alla kollektivavtal finns någon form av omställningsförsäkring. Det innebär att det finns medel avsatta för att ge hjälp när man måste säga upp på grund av arbetsbrist. Det är detta som brukar kallas omställning.

När man har anställda som måste sluta av andra anledningar än arbetsbrist eller om det inte finns något kollektivavtal på arbetsplatsen, talar vi istället om outplacement.

 

 

Christina
Efter att ha arbetat som textilarbetare i 25 år vände Christina helt och fick ett mycket roligare jobb i en helt ny bransch och en högre lön.
Arboralogotyp - tre jordglober mot grön botten
Internationellt samarbete outplacement
Vi har genom våra partners inom det internationella nätverket Arbora möjlighet att erbjuda organisationsstöd och outplacement tjänster i ett stort antal länder världen över.
Fiapjäser i fyra färger står utplacerade på olika pusselbitar
Disc-analys
Blå, grön, gul eller röd? En disc-analys kan ge svar på hur olika människor fungerar bäst i grupp.
 
 
Aventus AB © 2022