Vi använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Här kan du läsa mer om cookies.
Jag förstår!
Två kvinnor sitter i samtal

Avslut med nystart

Vi ger stöd och hjälp när det är dags att gå skilda vägar

VID ARBETSBRIST
ANDRA SKÄL
 
 
 

part_symbol_red.png (100x100)

 

Outplacement och omställning

hjälp vid uppsägningar

 

Oavsett anledning är det alltid påfrestande att behöva säga upp eller bli uppsagd. Aventus har många års erfarenhet av att vara ett stöd för både arbetstagare och arbetsgivare i den processen. Särskilt för den som blir uppsagd kan det vara en traumatisk upplevelse med känslan av att mattan rycks undan och världen ställs på ända. Att i den situationen få hjälp med att komma vidare och hitta nästa jobb kan göra stor skillnad. 

När en anställning måste upphöra är vi smörjmedlet som ser till att det blir ett bra avslut och framförallt en bra nystart. 

Nio av tio anställda omfattas av ett kollektivavtal och i nästan alla kollektivavtal finns någon form av omställningsförsäkring. Det innebär att det finns medel avsatta för att ge hjälp när man måste säga upp på grund av arbetsbrist. Det är detta som brukar kallas omställning.

När man har anställda som måste sluta av andra anledningar än arbetsbrist eller om det inte finns något kollektivavtal på arbetsplatsen, talar vi istället om outplacementtjänster.

 
Uppsägning vid arbetsbrist
Omställningsstöd handlar i första hand om när det är fråga om arbetsbrist. Genom kollektivavtalet finns en försäkring som ger den anställde rätt till stöd och hjälp vidare i arbetslivet
Uppsägning av andra orsaker
När man har anställda som inte kan, vill, eller får vara kvar av andra orsaker än arbetsbrist finns outplacementtjänster
Karriärväxling privatperson
Funderar du på att byta jobb? Du kan få hjälp att sortera tankarna av en av våra erfarna och duktiga coacher
 
 
Aventus AB © 2019