Vi använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Här kan du läsa mer om cookies.
Jag förstår!
Grupp med glada ungdomar

Stöd och matchning

Individuellt stöd, anpassat efter dina behov. Du får hjälp av en jobbcoach och en studie- och yrkesvägledare att hitta rätt jobb eller studier.

ÖPPETTIDER
JAG VILL VETA MER OM STOM
 
 
 

Nytt jobb snabbare med stöd och matchning 

 

För dig som är inskriven hos Arbetsförmedlingen finns det möjlighet att ta del av tjänsten stöd och matchning. Aventus arbetar med jobbmatchning, och vi är anslutna till tjänsten. Vi hjälper dig att hitta jobb eller studier som passar dig. Genom stöd och matchning maximerar vi chansen för dig att få komma på anställningsintervju. Med våra jobbcoachers hjälp rustar vi dig även för att lyckas med intervjun och börja jobba.

På grund av coronapandemin kan du få distanscoachning av oss oavsett var i landet du bor. Möjligheten är tillfällig och tidsbegränsad. Sista startdag är den 31 december 2021.


 

Vad är STOM?

Stöd och matchning är ett stöd för dig som är arbetssökande och som behöver intensiv och individuellt anpassad hjälp att hitta jobb. Våra jobbcoacher och studie- och yrkesvägledare hjälper dig med jobbmatchning så att du kan ta nästa steg i livet, till ditt nästa jobb eller utbildning.

Det är Arbetsförmedlingen som avgör om du är i behov av stödet och bestämmer hur mycket stöd du får.

 

För vem?

STOM finns till för dig som behöver förstärkt och anpassad hjälp med jobbmatchning eller studieval. Våra jobbcoacher hjälper dig bland annat genom att gå igenom ditt CV och personliga brev, intervjuträning, att skapa kontakter med lokala arbetsgivare, mentorskap och motiverande samtal. I vårt uppdrag med stöd och matchning är målet att du ska få alla de verktyg du behöver för att hitta det jobb eller de studier som passar dig. Våra jobbcoacher har en god kännedom kring arbetsmarknaden där du bor och har etablerade kontakter med många arbetsgivare.

Du har fördel av att vi har en bred verksamhet med olika inriktningar och en lång erfarenhet och kunskap om olika branscher och yrken. Vi har stöd och matchning med nätverken, och vi har aktiviteterna och engagemanget för dig.

Här är några exempel på vad du kan få hjälp med:

 • Stöd med att hitta och söka jobb (jobbmatchning)
 • Uppföljning av sökta jobb
 • Kontakter med arbetsgivare
 • Presentera dig för arbetsgivare som ska rekrytera
 • Mentorskap
 • Arbetsplatsförlagda aktiviteter
 • Intervjuträning och förberedelse inför anställningsintervju
 • Studie- och yrkesvägledning
 • Information om utbildningar och hjälp med att söka utbildning
 • Motiverande samtal
 • Studiebesök
 • Seminarier
 • Dataundervisning
 • Samhällsinformation

 

Individuellt stöd

Våra jobbcoacher och studie- och yrkesvägledare är måna om att ge dig ett individuellt anpassat stöd och utgår efter ditt nuläge och dina ambitioner. Vårt gemensamma arbete inleds med att sätta upp en plan för dig baserat på detta. Under hela resan, från start till mål, finns våra coacher med och strukturerar upp jobbmatchningen och stöttar dig. Vi är måna om att tillsammans hjälpa dig att hitta ett jobb eller studier som passar dig. Vårt fokus är det personliga samtalet, vilket varvas med seminarier enligt dina behov och önskemål. Seminarierna kan ha fokus på dolda jobb, it-kunskaper eller kompetenskartläggning, och är ofta praktiska med mycket dialog. Samtalen sker under sekretess och efter planering med din coach, där ni tillsammans hittar mål och fokus som passar dig.

 

Så här fungerar det

Som deltagare väljer du själv vilken leverantör du vill anlita. Så här går du tillväga om du vill välja Aventus som din leverantör av stöd och matchning:

 1. Logga in på arbetsformedlingen.se.
 2. Gå till din planering på Mina sidor och klicka vidare till söksidan för leverantörer.
 3. Därifrån väljer du genom ett enkelt knapptryck Aventus AB.

Vi har två av våra orter sökbara på Arbetsförmedlingens hemsida men eftersom du blir coachad på distans kan du välja något av våra kontor/KA-nummer oavsett var i landet du bor.

 • Stockholm KA-nummer: 10067986
 • Göteborg KA-nummer: 10067305
 • Malmö KA-nummer: 10068105
 • Sundsvall KA-nummer: 10067987

När du fått beslut genom Arbetsförmedlingen kontaktar vi dig med ett startdatum. Du får då träffa en personlig jobbcoach eller studie- och yrkesvägledare hos oss som hjälper och stöttar dig med jobbmatchning eller studieval.

 

Varför ska du välja Aventus?

Sedan 1986 har Aventus arbetat med att handleda och hjälpa människor att hitta jobb eller studier som passar dem. Vi är ett matchningsföretag med ambitionen att kunna hjälpa alla som kommer till oss, vare sig det gäller jobb eller studier. Bland annat genom tjänsten stöd och matchning (STOM) har vi hjälpt tusentals personer att hitta jobb eller studier. Vi kan det här med jobbmatchning och studievägledning, helt enkelt.

Våra jobbcoacher och studie- och yrkesvägledare sätter dig som individ i fokus och skräddarsyr en plan anpassad för just dig. Med sin gedigna kunskap och erfarenhet kring arbetsmarknaden och studier vet de precis hur de kan hjälpa dig. Detta är ett vinnande koncept som vi vet fungerar.

 
 
Ansvarig STOM
Ulrica Hundal
Leveranschef
Ansvarig STOM
Ulrica Hundal
Leveranschef
 
 
 

Öppettider Stockholm

tisdag – fredag
08.00 – 12.00

 

Helgdagar har vi stängt.

Adress: Kasernvägen 1, 174 59 Sundbyberg
 Telefon: 0771-701 701 • E-post: jobbcoach@aventus.se

Hitta till oss >>

 

Öppettider Göteborg

tisdag – fredag
08.00 – 12.00

 

Helgdagar har vi stängt.

Adress: Odinsgatan 13, 411 03 Göteborg
 Telefon: 0771 701 701 • E-post: jobbcoach@aventus.se

Hitta till oss >>

 

Öppettider Malmö

tisdag – fredag
08.00 – 12.00

 

Helgdagar har vi stängt.

Adress: Stora Varvsgatan 6A, 21119 Malmö
 Telefon: 0771-701 701 • E-post: jobbcoach@aventus.se

Hitta till oss >>

 

Öppettider Sundsvall

tisdag – fredag
08.00 – 12.00

 

Helgdagar har vi stängt.

Adress: Universitetsallén 22, 85234 Sundsvall
 Telefon: 0771-701 701 • E-post: jobbcoach@aventus.se

Hitta till oss >>

 
 
 
Upp
 
 
Lägg tid på ditt jobbsökande
Använd fler kanaler och verktyg när du söker jobb. Lyssna på jobbpodden, följ vår karriärsida eller testa Facebook till att söka jobb. Det gäller att hitta nya vägar för att nå framgång i ditt jobbsökande.
Intervju - det här ska du tänka på
Har du blivit kallad till intervju? Vad kul! Här kommer tre tips från våra jobbcoacher till den som vill känna sig lite mer förberedd.
Var kan du leta efter jobben?
Coronakrisen har förändrat arbetsmarknaden och det gäller att hitta nya vägar att söka arbete.
Aventus AB © 2021